Social 26 Iunie 2009 14:08
Politistul craiovean al carui fiu a impuscat o tanara, joi, in propria locuinta, a fost sanctionat contraventional pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, agentului sef Nelu Dinu fiindu-i suspendat dreptul de a mai detine arme de foc in urmatoarele sase luni.
"In urma verificarilor, s-a constatat ca politistul, in calitate de titular al permisului de port arma, nu a asigurat toate masurile de pastrare, astfel incat sa nu permita accesul persoanelor neautorizate la armele pe care le detinea legal, fapt pentru care a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 de lei si s-a dispus masura complementara a suspendarii dreptului de a mai detine arme pe o perioada de sase luni”, a declarat comisar de politie Adrian Capraru, purtator de cuvant al IPJ Dolj, citat de NewsIn.

Agentul sef Nelu Dinu avea permis pentru trei arme, una dintre acestea fiind analizata de specialistii criminalisti dupa ce tanara doljeanca Alexandra Iancu a fost impuscata accidental in cap. Este vorba despre o arma de tir, fabricata la Unitatea Mecanica Cugir, de calibru 5,6 milimetri, cu glont.

Victima lui Cristian Ionut Dinu locuia cu chirie la familia agentului sef Nelu Dinu de aproximativ doi ani. Tanara, care locuieste in comuna doljeana Celaru, venise la Craiova pentru a sustine probele examenului de Bacalaureat, ea fiind eleva la liceul „Henri Coanda” din muinicipiu.

Fata a murit vineri, in jurul orei 10.30, in urma unui stop cradio-respirator. Alexandra Iancu, in varsta de 19 ani, era tinuta in viata in viata cu ajutorul aparatelor. „Pacienta a suferit un stop cardio-respirator. A fost resuscitata aproximativ o ora dar stopul a fost ireversibil. A murit in Sectia de Terapie Intensiva”, a declarat Adriana Trica, purtator de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Craiova.

Dupa decesul Alexandrei Iancu, procurorii care se ocupa de caz vor face demersurile pentru schimbarea acuzatiei care i se aduce lui Cristian Ionut Dinu, fiul agentului sef Nelu Dinu. „Se vor continua cercetarile pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa. In aceasta dimineata, si arma a fost trimisa la expertiza balistica”, a declarat Magda Badescu, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.