Social 26 Iunie 2009 12:48
Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, alocarea sumei de 50 de miloane de lei Institutului Cantacuzino pentru prepararea vaccinului impotriva gripei noi H1N1, a anuntat ministrul Sanatatii, Ioan Bazac.
Institutul Cantacuzino va avea posibilitatea de la 15 iulie sa inceapa producerea a 5 milioane de doze de vaccin impotriva gripei H1N1, in cazul in care companiile de cercetare internationale vor reusi izolarea tulpinei. Bazac a mai precizat ca, tot la aceeasi data, Institutul Cantacuzino va definitiva stocul de vaccin impotriva gripei sezoniere, potrivit NewsIn.

"O parte din acesti bani se vor duce catre institutele si spitalele de boli infectioanse din tara pentru aprovizionarea cu antiviralele necesare in tratamentul noii gripe"
, a adaugat Ion Bazac.

Potrivit ministrului, stocul de antivirale existent la nivelul intregii tari acopera 2,3% din populatie.

"Daca numarul cazurilor de noua gripa din tara se va inmulti si vom avea nevoie de mai multe antivirale, vom avea posibilitatea sa achizitionam stoc suplimentar", a completat ministrul Sanatatii.

In prezent, in Romania au fost diagnosticate 19 persoane infectate cu virusul A/H1N1. Marti a fost confirmat al 19-lea caz de infectare, la un copil care s-a intors pe 19 iunie din Canada. In afara copilului, mai sunt internati doi dintre pacientii diagnosticati, pana acum, in Romania. Unul dintre ei se afla tot la "Matei Bals", iar celalalt este internat la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara. Ceilalti 16 pacienti au fost externati, dupa ce s-a constatat ca, in urma tratamentului cu antivirale, nu mai au virusul in organism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.