Social 26 Iunie 2009 11:28
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ieri, ca nefondat, recursul declarat de DIICOT Brasov impotriva deciziei Curtii de Apel Brasov, care a admis cererea de ridicare a restrictiilor dispuse de instanta pentru politistul Cristian Cioaca, inclusiv a interdictiei de a parasi tara.
Curtea de Apel Brasov a admis, pe 16 iunie, cererea de ridicare a restrictiilor dispuse de instanta pentru politistul Cristian Cioaca, astfel ca acesta poate iesi din tara, dar decizia a fost contestata de procurori la instanta suprema. Politistul Cristian Cioaca, sotul avocatei Elodia Ghinescu, a motivat ca doreste sa mearga la Strasbourg, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, pentru a depune o reclamatie privind incalcarea unor drepturi. In consecinta, avocata lui Cioca, Maria Vasii, a cerut revocarea masurii de control judiciar sub care se afla politistul de la declansarea cercetarilor in acest dosar, pentru perioada 19-22 iunie, arata NewsIn.

La Curtea de Apel Brasov se judeca procesul in care politistului Cristian Cioaca si hackerului Adrian Nitu sunt acuzati ca au spart casuta de e-mail a avocatei Elodia Ghinescu, transferand mesajele acesteia la o alta adresa de e-mail. Cei doi sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de acces fara drept la sisteme informatice, restrictionare fara drept a accesului la date informatice si transferul neautorizat de date informatice. Urmatorul termen al procesulului este pe 7 septembrie.

La mijlocul lunii februarie, politistul Cristian Cioaca si Adrian Marin Nitu au fost trimisi in judecata de procurori din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Brasov, pentru accesarea, fara drept, a serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Elodia Ghinescu.

Potrivit procurorilor, "inculpatul Cioaca Constantin Cristian, cu sprijinul invinuitului Breazu Marius, a accesat fara drept sistemul informatic al serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Ghinescu Elodia-Marilena si l-a determinat pe inculpatul Nitu Marin Adrian sa acceseze, de asemenea fara drept, sistemul informatic al serverelor de e-mail, pe care erau stocate mesajele de la adresa e-mail a avocatei Ghinescu Elodia-Marilena, incalcand astfel masurile de securitate prin folosirea in mod fraudulos a numelui de utilizator si a parolei de autentificare – fara a fi titulari ai acestora – si sa transfere date informatice in alte sisteme informatice".

Politistul Cristian Cioaca a fost arestat preventiv pentru cateva zile, anul trecut, dupa ce a fost acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi accesat, fara drept, emailul sotiei sale, Elodia Ghinescu, data disparuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.