Social 26 Iunie 2009 13:13
Sapte dintre cei 39 de politisti de la Serviciul de Politie Rutiera Constanta audiati au fost retinuti pana joi seara, la ora 20.00, insa audierile continua, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Adina Florea, transmite corespondentul NewsIn.
Circa zece subofiteri nu au fost inca audiati, iar restul agentilor dusi la Parchet in timpul zilei au fost eliberati. Pentru toti cei 39 de agenti insa a inceput urmarirea penala.

Cel mai probabil, cei retinuti vor fi dusi la Tribunalul Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Joi, in urma unei actiuni de amploare desfasurata sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, lucratorii Directiei Generale Anticoruptie, in colaborare cu lucratori din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, cu sprijinul Jandarmeriei Romane, au efectuat 50 perchezitii, atat la sediul Serviciului Politiei Rutiere Constanta, cat si la domiciliile unui numar de 39 agenti de politie rutiera si patru cetateni suspectati de comiterea unor fapte de coruptie.

Potrivit unui comunicat de presa al DGA, acestia sunt invinuiti de savarsirea infractiunilor de luare de mita si dare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu, folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si fals intelectual.

La inceputul lunii februarie 2009, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta a dispus delegarea lucratorilor de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Constanta, pentru efectuarea de activitati specifice, in scopul stabilirii intregii activitati infractionale a agentilor de politie rutiera, precum si a celorlalte persoane implicate. In cauza existau indicii de comitere a infractiunilor mai sus mentionate.

Urmare a activitatilor specifice executate in perioada februarie-iunie 2009, s-a stabilit ca agentii de politie, in mod repetat, au incalcat atributiunile de serviciu, favorizand anumite persoane, prin neaplicarea masurile legale la regimul circulatiei pe drumurile publice, traficandu-si influenta pe langa alti colegi, in scopul de a nu fi aplicate sanctiuni unor contravenienti.

De asemenea, au permis accesul la informatii care nu sunt destinate publicitatii unor persoane neavizate, au intervenit in favoarea unor persoane pentru a nu le fi intocmit dosar penal sau pentru a nu li se suspenda permisul de conducere, au omis intentionat inserarea in continutul procesului verbal de contraventie a unor elemente esentiale, in vederea crearii posibilitatii faptuitorilor de a contesta si, ulterior, de a obtine anularea respectivului proces-verbal, au procedat nelegal la anularea unor amenzi de circulatie.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate in cursul diminetii de joi, au fost ridicate de la locatiile mentionate mai multe unitati de calculator, documente si inscrisuri, sume de bani, precum si alte bunuri necesare solutionarii cauzei.

In prezent, cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, impreuna cu politisti delegati din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, impotriva tuturor celor 43 de persoane fiind inceputa urmarirea penala.





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.