Social 25 Iunie 2009 17:20
Numarul romanilor care isi vor petrece vacanta in Bulgaria, in 2009, va creste cu 5-10%, comparativ cu anul anterior, in timp ce numarul romanilor care vor opta pentru Turcia, Spania si Grecia va fi cu pana la 12% mai mic, potrivit unui studiu realizat de compania Travel Advisor Media.
"Potrivit ultimelor estimari realizate prin sondarea touroperatorilor, turismul de outgoing va scadea cu circa 10% ca numar de turisti si cu circa 12-15% la incasari. Pentru Antalya (Turcia) se inregistreaza o scadere de 7% a numarului turistilor, iar pentru Spania si Grecia, evolutii intre 0 si -12%, in functie de agentia de turism care opereaza pe aceste destinatii", se arata in studiu, potrivit NewsIn.

In situatia actuala, touroperatorii estimeaza cel putin o stagnare a numarului de turisti romani, daca nu o usoara crestere cuprinsa intre 5 si 10% pentru Bulgaria.

De asemenea, Tunisia inregistreaza o stagnare, remarcandu-se totusi ca o destinatie mai ieftina, din punctul de vedere al raportului calitate-pret.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.