Social 25 Iunie 2009 13:28
Curtea de Apel Bucuresti a amanat din nou, astazi, procesul in care primarul Constantei este acuzat de retrocedarea ilegala a unor terenuri, ca urmare a faptului ca una din persoanele acuzate in acest dosar, pentru care s-a dispus efectuarea unei expertize medicale, a decedat in urma cu zece zile.
Persoana decedata se numeste Elena Stefanescu, iar sotul ei a cerut instantei, prin intermediul unui avocat, acordarea unui termen, pana cand va obtine certificatul de mostenitor al sotiei sale, in ideea de a participa la proces si pentru a-si angaja aparator, relateaza NewsIn.

Avocatii au cerut, in aceste imprejurari, fie incetarea procesului penal, fie disjungerea dosarului. Instanta a decis ca se impune ca mostenitorul Elenei Stefanescu sa se prezinte la proces si, in consecinta, a dispus reluarea procesului in data de 16 septembrie.
Radu Mazare a fost prezent la proces.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, pe 24 aprilie, cererea avocatilor care le reprezinta pe Laura Mariana Lese si Elena Stefanescu, doua dintre persoanele acuzate alaturi de Radu Mazare, in dosarul retrocedarii unor terenuri din Constanta, de a efectua o expertiza medicala care sa stabileasca daca acestea se pot prezenta in fata instantei. Expertizele nu au fost inca depuse.

Curtea de Apel Bucuresti a fixat pentru 25 noiembrie 2008 primul termen de judecata in dosarul in care Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Cristian Borcea, presedinte executiv al Dinamo, au fost trimisi in judecata alaturi de alte 34 de persoane in legatura cu restituirea si atribuirea unor terenuri. Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti, deoarece printre cei 37 de inculpati se afla si cativa notari publici din Bucuresti.

De atunci, procesul a fost amanat din motive procedurale.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, anul trecut, trimiterea in judecata a 37 de inculpati in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta), potrivit DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.