Social 18 Iunie 2009 14:49
Ministerul Sanatatii va demara la inceputul lunii septembrie un program de depistare a cancerului de san pentru femeile de peste 40 de ani, ce va consta in efectuarea de mamografii gratuite, a anuntat ministrul Sanatatii, Ion Bazac

"Pana la sfarsitul anului, in jur de 100.000 de femei vor putea beneficia de aceasta mamografie gratuita, urmand ca, in urmatorii patru ani, programul sa includa ca beneficiare in jur de trei milioane de femei", a precizat Bazac.

Programul se va desfasura prin intermediul medicilor de familie, care, pe baza datelor medicale ale pacientelor, vor lua legatura cu femeile care prezinta risc crescut de dezvoltare a cancerului mamar, pentru ca acestea sa fie testate in prima faza a programului.

In paralel, ministerul va derula un program de screening pentru cancerul de col uterin, incepand cu 5 iulie.

Cancerul de san este cea mai frecventa forma de cancer in randul femeilor. In lume, la fiecare 14 minute, o femeie moare din cauza acestei boli.

Depistat la timp, cancerul de san este vindecabil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.