Social 17 Iunie 2009 14:52
Scriitorul Peter Esterhazy, din Ungaria, a castigat Marele premiu Ovidius, acordat de Ministerul Culturii, la Festivalul "Zile si Nopti de Literatura" de la Mangalia, iar scriitorul american Joey Goebel a primit Premiul Festivalului, acordat de Primaria Mangalia pentru un tanar scriitor
Festivalul "Zile si Nopti de Literatura" si-a desemnat, luni seara, castigatorii. Institutul Cultural Roman a acordat trei premii pentru contributie deosebita in raspandirea si promovarea literaturii romane prin intermediul traducerilor, distinctiile fiind primite de Sean Cotter, Kiril Kovaldji (Rusia) si Omar Lara (Chile), informeaza NewsIn.

Premiul pentru o aparitie editoriala importanta a fost acordat de ministrul Theodor Paleologu, din partea Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, editurii Curtea Veche.

Premiului Festivalului, acordat de Primaria Municipiului Mangalia, gazda festivalului, a ajuns la tanarul scriitor american Joey Goebel (28 de ani).
Nicolae Manolescu a anuntat numele laureatului Marelui Prmiu Ovidius, decernat tot de Ministerul Culturii: Peter Esterhazy, din Ungaria.
Juriul de la aceasta editie a fost format din Nicolae Manolescu, Gabriel Dimisianu si Gabriel Chifu.

Cea de-a VIII-a editie a Festivalului International "Zile si Nopti de Literatura", care s-a desfasurat intre 12 si 15 iunie, a fost organizata de Uniunea Scriitorilor din Romania, in parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Institutul Cultural Roman, Primaria Municipiului Mangalia si Institutul Polonez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.