Social 16 Iunie 2009 03:38
O filmare inedita cu Petre Tutea vorbind despre Eminescu, pe care tot el l-a definit drept "Romanul Absolut", a fost postata duminica pe portalul YouTube.
"Suma lirica de mari voievozi" romani este o alta descriere a lui Mihai Eminescu, in viziunea marelui ganditor crestin, Petre Tutea. Astazi, Fundatia Culturala Varf de Piatra Seaca, Parintele Teofil Bradea si Parintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului impreuna cu Federatia Fostilor Detinuti Politici si Luptatori Anticomunisti si Asociatia Civic Media va invita la o Slujba de Pomenire a Romanului Absolut Mihai Eminescu, la 120 de ani de uciderea sa.
Parastasul va fi oficiat la capataiul lui Mihai Eminescu, la Cimitirul Bellu, incepand cu orele 18.00, de catre un sobor de preoti veniti din intreaga tara si condus de catre Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul.




Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.