Social 16 Iunie 2009 15:35
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca logica si sportul nu vor fi scoase din programa scolara, precizand ca la sedinta de Guvern de duminica nu a avut posibilitatea sa raspunda criticilor presedintelui.

"Nu s-a pus niciodata problema sa fie scoasa logica. Nu, la fel nici sportul. Sunt patru ore de sport pe saptamana in curriculum. O sa fiu cu ochii pe profesori pentru ca as vrea sa refacem miscarea sportiva de masa si baza de selectie pentru sportul de performanta. Sunt doua obiective pentru mine foarte clare", a explicat ministrul, respingand informatiile potrivit carora logica si sportul nu se vor mai preda in scoli.

Despre sedinta de Guvern de duminica, Andronescu a precizat: "Eu n-am putut sa raspund, n-am avut posibilitatea sa raspund, a spus numai domnia sa".

Prezent duminica la sedinta executivului, Traian Basescu a atras atentia ministrului Educatiei asupra situatiei dezastruoase a invatamantului si a cerut adaptarea programei scolare la realitatile economice.

Spunand ca "despre papadie si salata copii pot citi si pe Google", seful statului s-a aratat ingrijorat ca nu mai exista scoli care sa pregateasca mecanici si tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forta de munca in Romania. "Sa facem ce ne trebuie, noi facem filozofi", a spus seful statului.

Basescu a sfatuit ministerul sa tina cont de sugestiile Comisiei prezidentiale pentru invatamant in elaborarea unor noi legi privind invatamintul si a atras atentia ca trebuie facuta reforma cat mai repede in acest domeniu.

Totodata, i-a cerut ministrului Ecaterina Andronescu sa nu scoata educatia fizica din scoli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.