Social 15 Iunie 2009 17:17
Jesus Eduardo Valencia Arbelaez, liderul unui puternic cartel columbian de trafic de droguri, cautat de autoritatile americane pentru conspiratie, distributie si posesie de droguri, a fost incarcerat la Bucuresti in urma unei actiuni a politistilor antidrog, anunta IGPR

Potrivit Inspectoratului Generalal Politiei Romane, Jesus Eduardo Valencia Arbelaez, de 49 de ani, cu dubla cetatenie, mexicana si columbiana, de 49 de ani, din Bogota - Columbia, a fost retinut in zona hotelului Continental din Bucuresti. Hotelul a fost ales pentru a pune la punct detaliile unei tranzactii privind achizitionarea unui avion, mijloc de transport care urma a fi folosit la transportul cocainei din America de Sud - in Statele Unite ale Americii, informeaza NewsIn.

Pe numele acestuia, judecatorul magistrat din cadrul Curtii Districtuale a Statului New-York - SUA a emis in 6 aprilie un mandat de arestare pentru conspiratie, distributie si posesie de droguri.

Dupa retinere, Jesus Eduardo Valencia Arbelaez, a fost condus la sediul Politiei pentru indeplinirea formalitatilor necesare, iar ulterior a fost emisa de catre Parchetul Tribunalului Bucuresti Ordonanta de retinere pentru 24 ore. Jesus Eduardo Valencia Ardelaez a fost introdus in arestul central al Directiei Generale de Politie a municipiului Bucuresti, iar Curtea de Apel Bucuresti a emis mandat de arestare preventiva pentru 29 zile si, totodata au fost demarate si procedurile de extradare a acestuia catre Statele Unite ale Americii.

Prinderea lui a fost posibila datorita sprijinului agentilor Drug Enforcement Administration.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.