Social 10 Iunie 2009 18:30
Cei opt pacienti diagnosticati cu gripa porcina si internati la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" au fost externati, marti, dupa ce testele de laborator au aratat ca acestia nu mai sunt infectati cu virusul A/H1N1, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Potrivit autoritatilor sanitare, Institutul Cantacuzino a confirmat oficial, pe 27 mai, primul caz de infectie cu virusul gripal A/H1N1 de pe teritoriul Romaniei, dupa ce a analizat probele recoltate de la o femeie de 30 de ani venita de la New York pe data de 23 mai, relateaza NewsIn.

Pe 28 mai, Ministerul Sanatatii a confirmat alte doua cazuri de gripa porcina, respectiv tatal femeii de 30 de ani si fiul acesteia de un an si trei luni.

Pe 1 iunie, reprezentantii ministerului au anuntat alte doua cazuri de gripa porcina in Romania: o femeie de 28 de ani, venita pe 23 mai la Bucuresti tot de la New York, si mama ei, care luase virusul prin transmitere secundara, chiar de la fiica sa. Cele doua paciente au fost internate, si ele, la "Matei Bals", unde li s-au administrat antivirale.

Al saselea caz a fost cel al unui alt tanar diagnosticat pe 2 iunie, care a luat virusul de la femeia de 28 de ani. Tot pe 2 iunie, tatal femeii de 30 de ani a fost externat, dupa ce Institutul Cantacuzino a anuntat ca noile teste de laborator au iesit negative.

Pe 4 iunie, au fost confirmate inca doua cazuri de infectare cu virusul noii gripe. Unul dintre cei doi pacienti a fost in contact cu prima femeie depistata cu A/H1N1 in Romania, in varsta de 30 de ani, iar cel de-al doilea este un contact al tinerei de 28 de ani, potrivit autoritatilor.

Pe 5 iunie, numarul cazurilor confirmate a ajuns la noua, dupa diagnosticarea unei femei care a intrat in contact cu tanara de 28 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.