Social 10 Iunie 2009 17:58
Adela Greceanu va reprezenta Romania la cea de-a XV-a editie a Festivalului International de Poezie de la Genova, intre 11 si 21 iunie, informeaza reprezentantii Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.

La editia din 2008 a festivalului, a fost lansata sectiunea "European Voices", destinata poetilor din tarile membre ale Uniunii Europene. In acest an, sectiunea va fi axata pe trei seri de poezie (13-15 iunie). Printre poetii selectati sa participe la editia din acest an a sectiunii se numara si Adela Greceanu. Alaturi de ea, la Genova va fi prezenta si traducatoarea Serafina Pastore, beneficiara unei burse a ICR pentru traducatori in formare, relateaza NewsIn.

La invitatia directorului artistic al manifestarii, Claudio Pozzani, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia a devenit, din acest an, partener oficial al Festivalului International de Poezie de la Genova, urmand sa organizeze si sa sustina anual participarea Romaniei la manifestare.

Adela Greceanu, in varsta de 34 de ani, a debutat in 2008 si in literatura, cu romanul "Mireasa cu sosete rosii". Lucreaza la Radio Romania Cultural si este colaborator la importante publicatii culturale din Romania, precum Dilema Veche si Dilemateca. A debutat in 1997 cu volumul de poezie "Titlul volumului meu, care ma preocupa atat de mult...", iar in 2001 a publicat volumul "Domnisoara Cvasi", urmat in 2004 de "Intelegerea drept inima".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.