Social 9 Iunie 2009 02:27
Statul Major al Fortelor Navale a demarat o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs un incident de tragere, in care a fost implicat un lansator de rachete al Armatei in timpul exercitiului naval "Vector 09" , in mai, la Marea Neagra, au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai MApN.
Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Apararii, Constantin Spinu, comisia de ancheta formata la nivelul Statului Major al Fortelor Navale va cerceta imprejurarile in care s-a produs incidentul. Primele concluzii arata ca eroarea umana este exclusa, fiind vorba despre o eroare de natura tehnica.

Practic, in timpul exercitiului naval, desfasurat luna trecuta la Capul Midia, unul dintre lansatoarele de rachete ale Armatei a luat foc in urma unui incident de tragere. "Niciun militar nu a fost ranit in acest incident", a precizat Spinu.

Oficialul MApN a explicat ca la initierea comenzii "start", una dintre rachete nu a plecat din lansator, astfel incat a fost necesara aplicarea planului de avarie, care presupune lansarea balistica a rachetei. "Este vorba de o incarcatura suplimentara care se initeaza si cu ajutorul careia racheta este lansata balistic in zona de protectie", a spus Spinu, care a adagat ca instalatia este in prezent functionala.

Exercitiul Armatei a avut loc in perioada 25-29 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.