Social 9 Iunie 2009 10:55
Uniunea Scriitorilor din Romania organizeaza in perioada 11 - 16 iunie 2009 a opta editie a Festivalului International �Zile si Nopti de Literatura�, care va avea loc la Neptun si Mangalia.

Evenimentul reuneste 58 de participanti din tara si de peste hotare, acoperind intreaga arie de manifestare a culturii scrise: scriitori, traducatori, editori, critici si redactori de presa literara. Sesiunile de lecturi vor oferi poetilor si prozatorilor posibilitatea de a citi din creatiile lor.

Colocviul invita la o dezbatere privind LITERATURA SI POLITICUL - CAT RESPECTAM, CAT CRITICAM. Opinia cea mai raspindita este ca scriitorul este un opozant prin insasi natura artei sale, altfel spus, un cenzor moral al societatii. O intrebare este daca scriitorul este un opozant cu orice pret, daca atitudinea lui consta inevitabil intr-un refuz al ordinii consacrate sau al puterii.

Ultima zi este dedicata Ceremoniei de decernare a premiilor: Marele Premiu OVIDIUS, in valoare de 10.000 euro, va fi acordat unei personalitati literare de notorietate, de catre Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National si Premiul Festivalului, pentru un tanar scriitor, acordat de Primaria Municipiului Mangalia (in valoare de 5.000 Euro).

Participantii la a VIII-a editie a Festivalului ZILE SI NOPTI DE LITERATURA - 2009

Kiril Kovaldji, Vladimir Sorokin (Rusia);
Krzysztof Varga, Szymon Wcis³o, Janusz Drzewucki (Polonia);
Lucija Stupica, Aleš Debeljak, Marko Sosiè (Slovenia);
Aleksandar Sajin (Danemarca);
Yasuhiro Yotsumoto (Japonia);
Rui Zink (Portugalia);
Omar Lara (Chile);
Brigitte Freund (Germania);
Myriam Diocaretz, Philip Meersman (Belgia);
Mariana Dan, Enes Halilovic (Serbia);
Sean Cotter, Joey Goebel, Dumitru Radu Popa, Sharon Mesmer, Eva Hoffman (Statele Unite ale Americii);
Péter Esterházy, Anamaria Pop (Ungaria);
Arnau Pons (Spania);
Dinu Flamand, Ioana Craciunescu (Franta);
Leo Butnaru (Republica Moldova);

Nicolae Stoie, Nichita Danilov, Gellu Dorian, Adrian Alui Gheorghe, Andrei Bodiu, Alexandru Vlad, Calin Vlasie, Ion Muresan, Radu Voinescu, Traian T. Cosovei, Augustin Fratila, Florina Ilis, Ioana Ieronim, Filip Florian, Florin Toma, Ion Bogdan Lefter, Simona Popescu, Szilágyi István, Florin Bican, Denisa Comanescu, Nicolae Prelipceanu, Nicolae Manolescu, Angelo-Nicolae Mitchievici, Nicolae Rotund, Varujan Vosganian, Gabriel Chifu, Dan Cristea, Horia Garbea, Irina Horea, Magda Groza (Romania).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.