Social 8 Iunie 2009 01:41
Prezenta la vot in comuna Sintesti-Ilfov, cu o insemnata comunitate roma, a fost cea mai slaba de cand se voteaza in aceasta localitate. Anul trecut, la locale, a fost macel.

Strazile din Sintesti sunt pustii. Acum un an, sintestenii se bateau la propriu sa-si voteze primarul si Consiliul Local. “Curtea scolii era arhiplina, iar peste gard asteptau inca vreo 150 de persoane sa voteze. A fost prapad”, ne-a povestit un sintestean. “Azi a fost liniste. Nu am avut parte de nici un incident”, ne-a spus un jandarm, care a fost trimis la scoala din Sintesti. Jandarmii au plasat garduri despartitoare si au facut culoare catre cele doua sectii de votare, crezand ca vor veni la votare toti atatia sintestenii ca si la alegerile locale.

“Pana acum au votat vreo 70 de persoane din cele 900 inscrise la sectia noastra. Dintre acestea, doar vreo 20 au fost romi. Anul trecut, la alegerile locale, la aceasta ora nu faceam fata numarului mare de votanti”, ne-a declarat Sorin Serban, presedintele Sectiei de votare nr. 201. La Sectia 202, situatia era ceva mai buna. “Din 748 de persoane inscrise pe liste, la ora 15.00 au votat 85, din care 46 pe liste suplimentare”, ne-a spus Daniel Constantin Stan, presedintele Sectiei de votare nr. 202. “Dupa Revolutie, am fost in comisiile de votare la toate alegerile. Prezenta slaba ca la aceste alegeri nu am mai intalnit”, afirma o membra din comisia de votare de la Sectia 202.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.