Social 7 Iunie 2009 13:01
Pentru prima data pe litoralul romanesc, se va da startul unei competitii intre veliere care se vor intrece pentru acelasi mesaj: Sa pastram Marea Noastra curata! Organizata pentru trei categorii de yachturi cu vele, Regatta Mediului se va desfasura sambata, 6 iunie, pe traseul Mangalia-Constanta.
La linia de start sunt asteptati yachtmeni pasionati din toata tara, Ministrul Mediului, jurnalisti si mai multe vedete.

Regata Mediului este un eveniment organizat la initiativa Ministerului Mediului ca parte a campaniei „Saptamana Mediului Tau" pe care ministerul a desfasurat-o in perioada 1-6 iunie cu ocazia Zilei Internationale a Mediului de pe 5 iunie.

„Toata aceasta campanie a vrut sa atraga atentia asupra nevoii de a proteja mediul pentru ca el reprezinta mostenirea pe care noi o lasam copiilor si nepotilor nostri. Macar pentru ei trebuie sa devenim constienti si responsabili fata de natura si sa dezvoltam reflexul de a o proteja. Marea Neagra face parte dintre comorile cu care ne-a inzestrat natura si tocmai de aceea am organizat aceasta competitie, pentru a lansa un semnal puternic asupra importantei exploatarii ecologice a resurselor naturale de care dispune Romania"
, a declarat ministrul Mediului, domnul Nicolae Nemirschi.

„Protectia mediului reprezinta una dintre cele doua directii pe care Grupul Rompetrol le sustine prin platforma de responsabilitate sociala „Energia vine din suflet" pe care am lansat-o anul acesta. Din acest motiv ne-am alaturat campaniei „Saptamana mediului tau", unul dintre cele mai importante proiecte care militeaza pentru protectia si conservarea mediului. Suntem prezenti la Regatta Mediului in calitate de sponsor principal avand convingerea ca spiritul competitiv si curajul sunt doua dintre cele mai importante ingrediente ale succesului", declara Sorin Blaga, Vicepresedinte Marketing si Comunicare Grupul Rompetrol.

Conceputa ca o cursa menita sa atraga atentia asupra nevoii de a proteja Marea Neagra si biodiversitatea marina, Regatta Mediului va alinia la start veliere din toate categoriile. In competitie se vor putea inscrie atat veliere de mici dimensiuni, cu o lungime de pana la 10 m, cat si veliere mari sau de curse.

Inscrierile se vor face sambata dimineata la ora 8.00 iar startul se va da din portul turistic Mangalia. Echipajele concurente vor lupta ajutate doar de vantul din panze, iar la sfarsitul competitiei castigatorii fiecarei categorii vor fi premiati in cadrul unei petreceri organizate la Constanta. Locul I va fi premiat cu 1000 de euro, locul al II-lea cu 400 de euro si locul al III-lea cu 300 de euro.

Miza cea mare a Regattei ramane insa responsabilizarea fata de mediul inconjurator si, implicit, fata de Marea Neagra.

Actioneaza responsabil! Alte planete sunt greu de gasit 2.0


5 iunie: Planeta ne da tuturor intalnire acasa ('Home')

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.