Social 5 Iunie 2009 17:25
Urmand reteta documentarelor 'Planet Earth' si 'Earth' (Disneynature), vine randul unui nou film ecologic sa ne invete despre cum ar trebui sa ne salvam Planeta. Lansarea "Home" in 50 de tari simultan, va celebra "Ziua mediului".
Situat la pol opus fata de suratele sale, „Home”, trece pe repede-inainte peste monjajele scenice apocaliptice si arunca o privire mai indeaproape asupra impactul pe care il au oamenii asupra planetei. Filmul, realizat de fotograful Yann Arthus-Bertrand este o colectie de 50 de filmari realizate in 50 de tari, filmari ce au ca scop prezentarea detaliata a naturii si a arealelor urbane, invitandu-I pe oameni sa actioneze.

Producatorul Denis Carot a declarata ca “Desi este un trend general in societatea actuala sa informezi despre tragedia ecologica in care ne aflam, actiunile concrete sunt totusi insignifiante”. Acesta inceiat cu crezul filmului : “Este prea tarziu ca sa mai fim pesimisti!" Cand au inceput filmarile, producatorii au vrut neaparat sa creeze un documentar curat, fara interviuri sau alte interventii de acest gen. Si-au propus sa evidentieze toate problemele planetei de la inaltime, “pentru ca din cer nu mai este nevoie de alte explicatii”, spune producatorul Denis Carot.

Desi este faimos pentru proiectul sau Earth from Above, fotograful francez se afla la prima sa experienta cinematografica si declara ca si-a gasit inspiratia pentru “Home” dupa ce a vazut documentarul realizat de Al Gore, ”An Inconvenient Truth”.




Home este realizat cu tehnica fotografiei aeriene, toate imaginile fiind de deasupra. Au fost necesare 217 zile de filmare in 54 de tari, informeaza TreeHuggers. In plus emisiile de carbon au fost compensate cu finantarea unui proiect ecologic din India prin actiunea Action Carbon.

Lansarea oficiala a documentarului “Home” va avea loc maine, 5 iunie cu ocazia Zilei Mediului care se va sarbatori in intreaga lume, iar versiunea in engleza va fi narata de Glenn Close, iar cea spaniola de Salma Hayek. Ziua Pamantului aduce in premiera in Romania documentarul "Home". Pentru un asemenea proiect, nu se putea o zi mai buna decat Ziua Pamantului. Pentru a vedea unde va veti petrece aceasta sarbatoare si cat de aproape vezi fi de locatiile unde se difuzeaza “Home”, aveti la dispozitie Google Map.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.