Social 7 Iunie 2009 09:39
O femeie care a intrat in contact cu femeia de 28 de ani intoarsa pe 29 mai de New York a fost diagnosticata vineri dimineata cu noua gripa, a anuntat Ministerul Sanatatii, bilantul persoanelor diagnosticate oficial cu virusul H1N1 ajungand astfel la noua.
Pacienta este internata in prezent la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals si se afla sub tratament cu anivirale. Medicii declara ca starea sanatatii pacientei este buna, iar investigatiile epidemiologice continua, potrivit NewsIn.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei sa evite contactele cu persoanele bolnave. In caz de tuse sau stranut, medicii recomada populatiei sa isi acopere nasul si gura cu o batista. Spalarea mainilor contribuie la protectia impotriva microbilor.

In Romania au fost diagnosticate pana in prezent noua cazuri de infectie cu virusul gripal H1N1.

In ultimele 24 de ore au fost confirmate 116 cazuri de infectare cu virusul noii gripe AH1N1 in 14 tari din Europa. Spania si Marea Britanie au raportat majoritatea cazurilor inregistrate: 38, respectiv 42. Cazuri noi de transmitere la nivelul unei tari au fost inregistrate in Danemarca, Estonia, Romania, Germania si Irlanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.