Social 5 Iunie 2009 16:53
Romanii vor avea parte de un final de saptamana calduros, insa vor aparea si conditii de ploaie, descarcari electrice si vant puternic, mai ales in vestul, centrul si nordul tarii, potrivit datelor transmise joi de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Vineri, in cursul zilei, cerul va fi variabil si doar izolat va ploua slab in sud-est. Seara si noaptea, innorarile se vor accentua in vest, nord, centru si la munte, unde, local, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In nord-vest, izolat, cantitatile de apa vor putea depasi 15 litri pe metru patrat.

Sambata, vremea se va incalzi, iar temperaturile maxime ar putea ajunge si la 31 de grade. In jumatatea de nord a tarii vor fi conditii de precipitatii, insotite de descarcari electrice si vant puternic. De asemenea, ar putea cadea grindina. In rest, cerul va fi variabil si va ploua izolat, iar in Banat, vantul va prezenta si unele intensificari.

Duminica, in ziua alegerilor pentru Parlamentul European, vremea va fi calduroasa, mai ales in Campia Romana. Cerul va fi variabil, cu innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, indeosebi seara si noaptea, in vestul, centrul si nordul tarii si pe arii restranse in rest. Izolat, vor fi conditii de grindina.

Luni, desi vremea va fi calduroasa, in nordul, centrul, estul tarii si la munte cerul va fi temporar noros si local, indeosebi ziua, vor fi averse si descarcari electrice. In restul tarii, cerul va fi variabil si astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vantul va sufla slab si moderat.

Bucurestenii vor avea parte de un sfarsit de saptamana cald, dar cu averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in timpul noptii de duminica. Luni vor fi conditii sa ploua slab. Temperaturile vor ajunge spre 34 de grade.

Pe litoral, cerul va fi variabil, cu unele innorari in ziua de vineri, cand, izolat, vor fi conditii pentru ploaie de scurta durata. De sambata, vremea se va incalzi si va fi predominant frumoasa. Temperatura apei marii va fi intre 17 si 19 grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.