Social 5 Iunie 2009 12:41
Pacientii sunt internati la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, unde li se administreaza antivirale, a anuntat joi Ministerul Sanatatii.

Cele doua cazuri sunt cu transmitere secundara de la cazurile confirmate pana miercuri, relateaza NewsIn.

Una dintre cele doua persoane infectate a fost in contact cu prima femeie depistata cu A/H1N1 in Romania, in varsta de 30 de ani. Cea de-a doua persoana este un contact al tinerei de 28 de ani. Ambele femei au fost diagnosticate dupa ce s-au intors din New York.

Cazurile au fost confirmate in aceasta dimineata, de Centrul National de Referinta pentru Gripa din cadrul Institutului Cantacuzino, in urma analizelor de laborator.

"Pentru a evita orice tip de neintelegere a procedurilor medicale, Comitetul de cooronare al Ministerului Sanatatii a decis ca in cursul acestei zile sa fie prezentata, in mod transparent printr-un comunicat de presa, metodologia de supraveghere si managementul cazurilor suspecte de gripa A/H1N1 si a contactilor acestora . De asemenea, va fi prezentat si un formular pe care cetatenii care vin din zone afectate au obligatia sa -l completeze la granita", au mai precizat reprezentantii ministerului.

Numarul cazurilor de noua gripa confirmate in Romania a ajuns, astfel, la opt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.