Social 4 Iunie 2009 13:39
Romania va participa cu proiectul expozitional "Seductia intervalului", in perioada 5 iunie-22 noiembrie, la cea de-a 53-a editie a Bienalei Internationale de Arta de la Venetia, informeaza reprezentantii Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.

Curatorul proiectului expozitional al Romaniei este Alina Serban, iar autorii proiectului castigator sunt Stefan Constantinescu, Andrea Faciu si Ciprian Muresan. Cele trei viziuni artistice sunt reunite intr-o instalatie conceputa de grupul studio BASAR, format din arhitectii Alex Axinte si Cristi Borcan ca un decor teatral. Comisarul Pavilionului Romaniei este Monica Morariu.

Lucrarile artistilor romani examineaza aspecte legate de teatralizarea practicilor sociale curente, de codificarea "dramaturgica" a spatiului public sau de ordinea complexa a destinului individual. Din lista lucrarilor care vor fi prezentate fac parte "Troleibuzul 92" (Stefan Constantinescu), "EXUBERANTA suspended" (Andrea Faciu) si "Dog Luv" (Ciprian Muresan).

Expozitia "Seductia intervalului" din Pavilionul Romaniei propune o reflectie asupra conditiilor prin care spatiul expozitional se transforma intr-un spatiu al auto-reflectiei cu ajutorul privirii. Expozitia este finantata de Ministerul Culturii si sprijinita de Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si Ministerul Afacerilor Externe.

Directorul artistic al acestei editii a Bienalei este curatorul si teoreticianul suedez Daniel Birnbaum, iar titlul expozitiei propuse pentru Arsenale si Palazzo delle Esposizioni din Giardini este "Making Worlds". In prestigioasa selectie oficiala pentru aceasta sectiune a Bienalei, curatorul l-a inclus si pe artistul conceptual de origine romana Andrei Cadere, considerat de specialisti unul dintre cei mai importanti artisti romani ai tuturor timpurilor, in ciuda faptului ca este foarte putin cunoscut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.