Social 3 Iunie 2009 17:40
Tablourile "Venetia" de Gheorghe Petrascu si "Evreu cu caftan" pictat de Nicolae Grigorescu vor fi scoase la licitatie, duminica, in Capitala, de casa de licitatii Goldart.

In cadrul licitatiei, care se va desfasura la sala Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare, vor fi prezentate 91 de lucrari de arta plastica veche si contemporana, 56 de volume de carti vechi si rare si 64 de obiecte de arta decorativa (bijuterii si argintarie), informeaza NewsIn.

Sectiunea de arta plastica are ca punct de interes in aceasta licitatie lucrarea "Venetia" a pictorului Gheorghe Petrascu, realizata in 1934, lucrare care provine din colectia lui Ernest Morgenstern. Pictura este estimata la 198.000 lei.

Tot in licitatia de duminica, colectionarii vor putea achizitiona tabloul "Evreu cu caftan" pictat de Nicolae Grigorescu. Pretul estimat petnru aceasta lucrare este de 156.000 lei.

Alaturi de cele doua lucrari de referinta, colectionarii vor mai gasi in licitatia casei Goldart pictura "Natura statica" de Mircea Ciobanu, estimata la 15.500 de lei, un portret de tanara de Kimon Loghi, o guasa pe carton de Iosif Iser, dar si numeroase alte lucrari in ulei, semnate de Gore Mircescu, Ludvic Bassarab, Anatol Vulpe, Victor Michailescu Craiu, Gheorghe Ionescu Sin, Adela Jean, Mihai Cismaru, Ecaterina Cristescu Delighioz, Dan Bajenaru, Lucia Dem Balacescu si Alexandru Tipoia.

Bijuteriile vechi, de la inceputul secolului XX, sunt de asemenea foarte bine reprezentate in licitatia de duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.