Social 28 Mai 2009 10:36
Procurorii DNA au descins miercuri la redactia cotidianului Top si la cea a televiziunii Arges TV, detinute de fratii Ilie si Cornel Penescu

Procurorii DNA au strans toate documentele gasite in redactia ziarului Top, inclusiv agendele jurnalistilor, pe care le verifica, la ora transmiterii acestei stiri, fiind de asemenea verficate mai multe computere din redactia ziarului, relateaza NewsIn.

O alta perchezitie se desfasoara la tipografia fratilor Penescu, potrivit unor surse judiciare.

La perchezitia de la redactia ziarului Top, aflata in aceeasi cladire cu televiziunea Arges TV, sunt de fata si Ilie Penescu, fratele lui Cornel Penescu, dar si Andrei Penescu, fiul finantatorului FC Arges.

"Probabil ziarul a suparat spunand lucrurilor pe nume. Aici se face ziar, nu sunt niciun fel de documente ale tatalui meu. Merg la intimidare procurorii DNA", a spus Andrei Penescu.

Majoritatea ziaristilor aflati in redactie spun ca este o actiune de intimidare, pentru ca pe mandat nu era scris motivul si ce anume cauta procurorii. In tot acest timp, televiziunea Arges TV transmite in direct actiunea procurorilor.

Patronul FC Arges, Cornel Penescu, este arestat in scandalul coruptiei din fotbal izbucnit luna trecuta la Pitesti. Acesta a depus o cerere de eliberare pe cautiune, care se va judeca miercuri, la 10.30.

Patronul FC Arges, Cornel Penescu, a fost arestat preventiv in data 14 aprilie, in aceeasi zi cand au fost arestati si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru doua infractiuni de luare de mita, Liviu Ilie Facaleata, persoana din anturajul finatatorului FC Arges, in sarcina caruia s-a retinut o infractiune de dare de mita si o infractiune de complicitate la dare de mita in forma continuata, si Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, acuzat de o infractiune de luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.