Social 4 Mai 2009 16:24
CSM si-a insusit nota Inspectiei Judiciare, prin care s-a constatat ca repartizarea dosarelor lui Dumitru Beciu si George Becali la Tribunalul Bucuresti s-a facut cu respectarea normelor legale.

CSM face verificari privind modul in care a fost repartizat dosarul vizand recursul declarat de George Becali impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 1, a declarat, pe 23 aprilie, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Consiliului, Cecilia Morariu.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat, la finalul sedintei CSM de saptamana trecuta, ca daca exista suspiciuni cu privire la eliberarea lui Gigi Becali, procurorul de caz trebuie sa sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii.

"Aceasta sesizare ar trebui sa vina de la procurorul de caz sau de la procurorii care se ocupa de acest caz. In situatia in care au indicii de incalcare a codului deontologic sau a legilor de organizare judiciara. Nu pot sa fac eu o astfel de sesizare, sa ma substitui eu procurorului caz", a spus Kovesi, care a raspuns la o intrebare cu privire la eventualele verificari care le-ar putea face CSM cu privire la eliberarea lui Gigi Becali.

Surse judiciare au declarat ca exista mai multe suspiciuni cu privire la modul in care Tribunalul Bucuresti a decis eliberarea patronului echipei Steaua. De altfel, unul din judecatorii care a facut parte din completul care a decis eliberarea a avut opinie separata, fiind impotriva eliberarii.

Mai mult, potrivit unor surse judiciare, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a fost judecata de Sectia I Penala, desi de serviciu era Sectia a II-a penala.

Gigi Becali a fost eliberat pe 17 aprilie, de Tribunalul Bucuresti, desi toate cererile de eliberare facute pana atunci de fanantatorul Stelei au fost respinse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.