Social 23 Martie 2009 10:08
Guvernul cere amanarea obligatiei de a identifica electronic ovinele si caprinele incepand cu 31 decembrie 2009, din cauza costurilor prea mari in contextul crizei economice, potrivit comunicatului remis dupa intalnirea premierului Emil Boc cu comisarul UE pentru sanatate.

Romania se alatura astfel grupului majoritar din Parlamentul European, care cere amanarea Regulamentului ce impune aceasta obligatie, relateaza NewsIn.

"Prim-ministrul Emil Boc a mentionat ca, pentru Romania, tara cu efective importante de ovine si caprine, nu este oportuna in acest moment demararea identificarii electronice a acestor specii, din cauza costurilor ridicate, in contextul actual al crizei economice globale", potrivit comunicatului remis la sfarsitul intrevederii care a avut loc vineri la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru sanatate, Androulla Vassiliou.

Un alt subiect abordat in cadrul intrevederii a fost solicitarea Romaniei de prelungire a perioadei de tranzitie pentru alinierea calitatii laptelui materie prima la cerintele comunitare de igiena, pana la 31 decembrie 2010.

La discutii au mai participat ministrul Sanatatii, Ion Bazac si presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Marian Zlotea.

Vizita oficialului european are loc in contextul lansarii in limba romana a portalului Uniunii Europene dedicat sanatatii publice, care le ofera pacientilor posibilitatea de a obtine mai repede informatia si de a-si cunoaste mai bine drepturile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.