Social 20 Martie 2009 19:06
O grupare specializata pe traficul de persoane care actiona pe ruta Romania-Spania a fost destructurata de politistii prahoveni. Membrii gruparii infractionale racolau tinere pe care le obligau sa se prostitueze in Spania, folosind violenta fizica si psihica impotriva victimelor

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, impreuna cu procurori din cadrul DIICOT -Biroul Teritorial Prahova, au documentat si probat, in luna februarie a.c., activitatea desfasurata de o grupare infractionala specializata in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane pe relatia Romania - Spania.

In urma investigatiilor, s-a stabilit ca in intervalul 2003 -2008, sapte persoane, printre care doi frati gemeni si tatal lor, au recrutat mai multe tinere din Romania pe care le-au determinat sa mearga in Spania, promitandu-le obtinerea unor locuri de munca in strainatate.

"O parte dintre tinerele recrutate au fost transportate din Romania in tara de destinatie de catre G.V. Acestea au fost preluate de ceilalti membrii ai retelei si obligate sa practice prostitutia in diferite cluburi din Barcelona si localitati apropiate. Alte tinere au fost cumparate contra unor sume cuprinse intre 500 si 1.000 de euro, de la alti traficanti, fiind, ulterior, obligate sa se prostitueze", se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova.

Victimele era maltratate in cazul in care nu aduceau indeajuns de multi bani, se mai arata in comunicat.

Potrivit politistilor, au fost identificate 14 tinere exploatate de catre membrii gruparii. Din verificari a rezultat ca patru dintre acestea au obtinut aproximativ 800.000 de euro, din practicarea raporturilor sexuale cu diferiti clienti ai cluburilor in care erau obligate sa se prostitueze, suma fiind insusita de traficanti. "Cu o parte din sumele astfel obtinute, traficantii au achizitionat autoturisme de lux, iar restul banilor i-au cheltuit in interes personal", se arata in comunicatul IPJ.

Conform documentului, la data de 5 februarie a.c., in baza autorizatiei emise de Tribunalul Prahova, procurorul de caz, impreuna cu politisti din cadrul B.C.C.O. Ploiesti si luptatori antitero din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi 'Matei Basarab' din Ploiesti, au efectuat patru perchezitii domiciliare simultane in judetele Prahova si Dambovita la locuintele membrilor gruparii infractionale, acestia fiind retinuti si, ulterior, arestati preventiv.

"Impotriva a doi dintre membrii gruparii au fost emise, de catre procurorul de caz, ordonante cu obligarea de a nu parasi localitatea pentru 30 de zile, iar restul invinuitilor din acest caz sunt cercetati in stare de libertate", a precizat joi, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al IPJ Prahova, Raluca Brezeanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.