Social 18 Martie 2009 01:10
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a decretat “luna curateniei” in Capitala in perioada 15 martie-15 aprilie. Agentii economici, primariile de sector si locuitorii vor trebui sa faca curat.

Pana pe 15 aprilie, toti agentii economici sunt obligati, potrivit unei dispozitii date de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa se ocupe de refacerea, zugravirea si intretinerea fatadelor imobilelor pe care le au in proprietate sau in administrare, de spalarea si curatarea geamurilor, montarea si refacerea panourilor de identificare. Tot in sarcina lor revin salubrizarea spatiilor de depozitare a deseurilor, a curtilor interioare, a terenurilor si a cailor de acces, dar si curatirea spatiilor de parcare si spalarea trotuarelor aferente imobilelor pe care le detin. Toate acestea sunt stipulate intr-o dispozitie semnata pe 13 martie de edilul-sef.

Dispozitia mai prevede ca primariile de sector se vor ocupa de refacerea spatiilor verzi - din parcuri, de pe aliniamentele stradale aferente unitatilor scolare - si a locurilor de joaca existente.

Acestea vor toaleta copacii, vor face replantari, refaceri de gazon si zone florale si vor tunde gardul viu.

Firmele de salubritate trebuie sa spele strazile, parcarile, sa curete trotuarele si semnele de circulatie si sa schimbe containerele si cosurile de deseuri deteriorate. Totodata, acestea vor desfasura programe pentru evacuarea deseurilor voluminoase si a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.