Social 18 Martie 2009 16:34
Fondurile alocate, anul acesta, proiectelor culturale si cultelor reprezinta doar jumatate din cele de care s-a beneficiat in 2008, a precizat astazi ministrul Culturii, Theodor Paleologu.

"Eu sunt zgarcit cu banul public. Cred, insa, ca se pot face, totusi, lucruri mari cu bani putini", a declarat Paleologu, care a precizat si faptul ca deja s-au primit cereri de finantare ale caror sume totale depasesc cu 35 de milioane de lei posibilitatile ministerului.

Comparativ cu anul 2008, cand proiectele culturale au primit 42 de milioane de lei, anul acesta s-au alocat doar 22 de milioane de lei, in vreme ce cultele vor primi aproape jumatate din suma de 270 de milioane de lei, de care au beneficiat anul trecut.

Toate reducerile de fonduri vin ca urmare a bugetului insuficient aprobat de guvern pentru Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.