Social 18 Martie 2009 15:49
Un bucurestean a fost arestat si doi damboviteni sunt cautati international, dupa ce politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si procurorii DIICOT au prezentat probe care arata ca acestia obligau mai multi minori sa cerseasca si sa spele parbrize.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, cei trei, Georgica Apetri, zis "Marian Aurolacu", de 34 de ani, si fratele sau, Vasilica Apetri, de 26 de ani, ambi domiciliati in Judetul Dimbovita, dar locuind fara forme legale in Bucuresti, si Marian B., de 17 ani, Bucuresti, au racolat in luna decembrie 2008 mai multi minori, cu varste cuprinse intre 10 si 11 ani, pe care, prin amenintari si violenta, i-au obligat sa cerseasca sau sa stearga farurile si parbrizele masinilor in zona unei intersectii din Sectorul 2 al Capitalei.

Minorii au fost exploatati mai multe saptamani, fiind transportati la intersectia respectiva zilnic, in jurul orei 07.00 dimineata, si obligati sa cerseasca pana la ora 21.00, sumele obtinute de minori fiind de aproximativ 100-200 de lei de persoana.

Minorii, care nu erau din Bucuresti, au fost gazduiti in locuinta celor trei, paziti si supravegheati in permanenta de catre un membru al gruparii atat la locul cazarii, in toate deplasarile, cat si la intersectiile unde erau obligati sa cerseasca.

De asemenea, copiii erau tinuti de catre traficanti in conditii mizere, nu li se dadea de mancare pentru a parea subnutriti si erau imbracati cu haine vechi, toate acestea in scopul provocarii milei trecatorilor sau conducatorilor auto, pentru ca astfel sa fie obtinuti mai multi bani din aceasta activitate infractionala.

Din cercetari a rezultat ca unul dintre minori a fost dezbracat, udat cu apa si batut cu cureaua de catre Georgica Apetri, pentru ca a indraznit sa manance mai mult decat portia zilnica.

Marian B. a fost retinut si arestat pe o perioada de 19 zile de catre Tribunalul Bucuresti, pentru savirsirea infractiunilor de trafic de minori si constituire a unui grup infractional organizat in scopul savarsirii infractiunii grave de trafic de minori, iar Georgica Apetri, recidivist, si fratele sau Vasilica, au fost arestati in lipsa pe o perioada de 29 zile, intrucat acestia se sustrag urmaririi penale, fiind in prezent dati in urmarire generala si internationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.