Social 18 Martie 2009 15:20
Parchetul de pe langa Tribunalul Covasna a dispus astazi noi masuri procedurale fata de cinci persoane inculpate in dosarul permiselor, potrivit carora acestea nu mai au voie sa isi exercite profesia sau activitatea in exercitarea careia au savarsit infractiunile pentru care sunt cercetati.

“Fata de cele cinci persoane s-a ordonat in cursul zilei de astazi interzicerea exercitarii profesiei, a meseriei sau a activitatii in exercitarea careia au savarsit infractiunile. Este vorba despre patru inculpati de la Serviciul Permise, iar al cincilea este angajat al Primariei Sfantu-Gheorghe”, a declarat astazi purtatorul de cuvant al Parchetului Covasna, procurorul Elena Ciobanu. Astfel, cei patru agenti nu vor mai putea sa se ocupe de permise si inmatriculari, ci ar primi alte sarcini si atributii care nu au legatura cu acestea.

Asupra celor cinci cercetati nu au fost luate pana acum masuri preventive neprivative de libertate.

Potrivit sursei citate, in prezent sunt cercetati 19 inculpati, dintre care trei arestati preventiv, 12 inculpati fata de care s-a aplicat masura preventiva constand in obligatia de a nu parasi tara, si patru fata de care deocamdata nu au fost luate masuri preventive.

Curtea de Apel Brasov a decis luni ca cele trei persoane retinute - un instructor auto, un angajat al Serviciului de Permise si un angajat al unei firmei de paza - sa ramana in arest.

Dintre persoanele cercetate, cei cinci agenti de la Permise sunt suspectati ca au inmatriculat autovehicule cu mai multe numere de inmatriculare provizorii succesive, acordate aceluiasi autovehicul, fara a fi platita taxa de inmatriculare. Potrivit DGA, in acest sens, functionarii fie modificau seria sasiului implementata in baza de date, pentru ca aplicatia informatica sa nu recunoasca autovehiculul care fusese deja inmatriculat provizoriu, fie acordau acelasi numar provizoriu mai multor autovehicule, in diferite perioade.

“De asemenea, inmatriculau autovehicule fictiv pe numele unor persoane, care nu solicitau acest lucru si nici nu aveau cunostinta despre acest fapt, in baza unei copii a cartii de identitate, obtinuta de intremediari din diverse locuri, cu ajutorul angajatului Primariei Sfantu Gheorghe. Totodata, unii membrii ai grupului organizat identificau persoane dispuse sa obtina permisul de conducere, in mod fraudulos”, se arata in comunicatul DGA.

In schimbul unor sume de bani, persoanele respective beneficiau de „ajutorul” examinatorilor din cadrul Serviciului de Permise Auto Covasna, atat la examenul teoretic, cat si la proba practica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.