Social 18 Martie 2009 15:13
Prefectul judetului Arges, Marcel Proca, a declarat marti ca in urma controlului care a inceput saptamana trecuta, in cele 669 de dosare verificate s-au gasit mai multe documente "neconforme", relateaza NewsIn

La o saptamana dupa ce la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din Arges a inceput actiunea de verificare a dosarelor in baza carora se considera ca au fost eliberate in mod fraudulos aproape 3.500 de permise, cei sapte ofiteri delegati sa se ocupe de ancheta au descoperit mai multe hartii neconforme, potrivit prefectului.

Sapte inspectori, dintre care unul din Bucuresti de la Directia Generala Regim Permise si ceilalti din alte judete din tara, coordonati de seful de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din Arges ( SPCRPCIV), comisarul Marian Stancu, au cercetat pana in prezent un numar de 669 de dosare. Prefectul judetului Arges, Marcel Proca, a precizat ca ofiterii au gasit mai multe hirtii dubioase si a dat ca exemplu mai multe adeverinte de sanatate cu "stersaturi pe ele".

„Au fost analizate pina luni un numar de 669 de dosare la care s-au gasit anumite neconformitati, insemnind aspecte legate de hartiile continute in dosarele cercetate si care au fost date spre verificare catre institutiile care le-au emis. Ca sa fiu mai explicit, s-au gasit de pilda adeverinte de sanatate cu stersaturi pe ele. Sigur, ca organ emitent, am inaintat adrese sa vedem care este situatia reala, care este fisa reala. La fel legat de caziere, la fel legat si de alte hartii, printre care si cele pentru cetatenii cu domiciliul in strainatate, unde s-a dispus verificarea prezentei lor in Pitesti in momentul in care s-a tinut examenul pentru permis. In momentul de fata asteptam raspunsurile de la organele care au emis hirtiile respective dupa care am putea sa ne formam o parere in ce masura actele continute la dosar sunt corecte sau prezinta diverse aspecte pe care le vom lua in considerare si vom actiona conform legii", a declarat Marcel Proca.

Prefectura Arges, in calitate de organ emitent al permiselor de conducere considerate a fi eliberate fraudulos nu a demarat deocamdata nici o actiune in instanta pentru anularea acestor documente, pentru ca se asteapta mai intai un rezultat concret al anchetei.

"Ca sa ajungem la faza asta trebuie intai sa avem probe certe ca existe fals in documente in dosarul respectiv. Pentru a avea aceasta certitudine sigur ca trebuie sa confruntam cu organul emitent, cu cel care a emis respectiva hirtie si in felul asta putem trage concluzia, este o hartie valabila sau nu. In situatia in care nu este valabila vom cerceta si vom dispune masurile conform legii", a mai adaugat prefectul Marcel Proca.

Procedura de verificare a dosarelor pentru eliberarea a aproape 3.500 de permise la SPCRPCIV Arges a fost demarata marti, 10 martie.

Controale vor fi facute si la scolile de soferi si la unitatile medicale care au eliberat fisele posesorilor banuiti ca au obtinut permisele fraudulos. Potrivit comisarului Marian Stancu, seful SPCRPCIV Arges, intreaga operatiune va dura in jur de 2-3 luni de zile si se vor urmari anumite aspecte referitoare la documentele necesare unui dosar de candidat la permisul de conducere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.