Social 16 Martie 2009 11:16
Cancerul sanului (sau alte afectiuni la nivelul glandei mamare) a devenit o tema de interes general in randul femeilor (insa nici barbatii nu sunt ocoliti de cancerul mamar). Cea mai importanta in acest sens este preventia.
Preventia cancerului mamar si in general a tuturor afectiunilor corpului consta in pastrarea homeostaziei, astfel, importante sunt:

  • Igiena prin care ne aparam de bolile infectioase (bacteriene, virale sau parazitare)
  • Alimentatia bogata in antioxidanti, vitamina C, fructe, legume, vitamine si minerale, acizi grasi esentiali etc, o alimentatie sanatoasa ce ne protejeaza de boli
  • Activitati saptamanale ce au rolul de a va relaxa, de a va face sa uitati de stres (iesirea cu prietenii la un gratar, un week-end romantic in doi, baile cu spuma si aromaterapie, masajul, sportul – deosebit de important in eliminarea stresului) etc.
  • Activitatea fizica regulata este deosebit de importanta pentru sanatatea corpului, sporirrea imunitatii, mentinerea tineretii si protectia impotriva cancerului
  • Somnul – odihna si refacerea organismului precum si ritmurile circadiene si nocturne ale hormonilor influenteaza foarte mult homeostazia si starea de sanatate. Spre exemplu melatonina, hormonul “intunericului” sau “ceasul biologic” sau hormonul responsabil de reglarea functiilor organismului si de odiha este secretat de glanda pineala numai la intuneric, in timpul somnului (deci nu dormiti langa surse luminoase) intre orele 22-24. Fara secretia aceasta odihna si refacerea organismului este deficitara. Cortizolul, un homron cu ritm circadian secretat dimineata in somn la orele 5-6 are functii deosebit de importante in organism. Astfel, daca intre orele 22 si 7 dimineata nu dormim, intreg echilibrul corporal este afectat.

Tinand cont de aceste cateva reguli ( pe care din pacate adesea nu le respectam) ne protejam nu doar impotriva cancerului, ci impotriva majoritatii bolilor.

Cele mai bune ceaiuri care protejeaza impotriva cancerului de san

Potrivit unui studiu american citat de DailyMail consumul a trei cesti de ceai pe zi protejeaza impotriva cancerului mamar cu pana la 60%. cercetatorii de la institutul de cercetare a cancerului, Moffitt, din Florida, au studiat 10.000 de femei, cu varste cuprinse intre 24 si 74 de ani, dintre care jumatate sufereau de cancer la san.

In urma studiului, specialistii au dezvaluit faptul ca beneficiile ceaiului in ceea ce priveste cancerul de san nu au aceeasi putere in randul femeilor de peste 50 de ani, chiar daca acestea consuma cantitatile de ceai indicate. Asadar, preventia cancerului mamar incepe de la varste fragede, chiar de la pubertate.


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.