Social 13 Martie 2009 15:34
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat astazi la bilantul ANP ca cea mai grava criza a Administratiei Nationale a Penitenciarelor din ultimul an a fost dosarul Gorbunov, care a aratat deficientele sistemului

"A fost si un an al crizelor, cea mai grava fiind criza Gorbunov, care ne-a aratat deficientele de ordin sistemic. Trebuie sa privim mai atent la ce se intampla in zona raportarilor si a sistemului medical din penitenciare, dar si a relatiilor care se stabilesc intre detinuti si angajati ai ANP", a afirmat ministrul, relateaza NewsIn.

Predoiu a precizat ca ANP a fost prima institutie care a luat masuri in scandalul Gorbunov si ca a dovedit intransigenta, chiar daca a fost demis seful Penitenciarului Craiova, care era abia instalat.

Ministrul a mai afirmat faptul ca, in 2008, "s-a impletit tragicul cu comicul", cu referire la seful Penitenciarului din Giurgiu, care a dovedit "talente artistice nebanuite".

La capitolul realizari, Predoiu a amintit de raziile si controalele de anvergura inopinate: "2008 a fost un an in care s-a reusit si o oarecare stabilizare, in care s-au facut pasi importanti pentru imbunatatirea managementului si resurselor umane".

Ministrul a avertizat, insa, ca 2009 va fi un an si mai greu din punct de vedere al resurselor financiare, pentru ca banii sunt insuficienti fata de nevoile sistemului. "Trebuie sa ne rezolvam problemele in conditii vitrege", a precizat acesta.

Predoiu i-a sfatuit pe reprezentantii ANP sa insiste pe atragerea de resurse si pe demararea unor proiecte in parteneriat public-privat. "Insa nu vreau nici macar sa aud de aparitia unor cazuri de coruptie", a spus el.

Tot in 2008, la nivelul MJ, spune Predoiu, a fost creat un post de subsecretar de stat destinat coordonarii activitatii ANP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.