Social 12 Martie 2009 01:11
Cercetatorii din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani au finalizat expertiza tehnica privind circumstantele producerii celor doua explozii de la mina Petrila, din 15 noiembrie 2008.
Expertiza a stabilit care au fost cauzele care au dus la producerea deflagratiilor. Desi asteptat mai ales de familiile celor 13 mineri care au murit in urma deflagratiilor, documentul a fost inaintat doar Companiei Nationale a Huilei Petrosani si inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Petrosani. Nu s-a facut nici o precizare pentru mass-media. Potrivit inspectorilor de munca, cu toate concluziile specialistilor, ancheta in cazul exploziei de la Petrila se afla in faza finala, iar cel tarziu saptamana viitoare dosarul va fi trimis organelor de urmarire penala, care sunt chemate sa stabileasca exact vinovatiile pentru moartea celor 13 si ranirea grava a altor 12 mineri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.