Social 12 Martie 2009 13:19
Luni, 16 martie, la ora 12:00, la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR), va avea loc evenimentul de lansare a albumului intitulat "Coroana romana la 140 de ani", scris de Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu si publicat de Curtea Veche Publishing.
Albumul cuprinde biografiile tuturor membrilor celor cinci generatii ale Familiei Regale, insotite de imagini ce ii surprind pe acestia atat in ipostaze publice, cat si private, in unele dintre cele mai semnificative momente ale Casei Regale a Romaniei din cei 142 de ani ce au trecut de la venirea in tara a lui Carol I.

Provenind din colectia Familiei Regale si din cele apartinand unor colectionari privati, unele dintre aceste fotografii sunt absolut inedite pentru publicul roman, ce se va familiariza, prin intermediul lor, cu destinul suveranilor care au influentat in mod major istoria Romaniei contemporane.

Volumul de fata vine ca o intregire a momentelor care au omagiat Anul Carol I din 2006 si ca un semn al sarbatoririi a 90 de ani de la implinirea Marii Uniri, sub sceptrul Regelui Ferdinand. Volumul ilustreaza, prin cuvinte si imagini, masura in care identitatea si statalitatea noastra, ca si speranta noastra sunt legate astazi de Familia Regala. Iar continuitatea si identitatea romaneasca, hranite cu instinctul binelui national, se vor vindeca atunci cand fiecare dintre noi se va intoarce la adevar, afirma autorii, Principesa Margareta si Principele Radu.

In cadrul evenimentului vor lua cuvantul: autorii, domnul Radu Coroama, director MNIR si doamna Mihaela Morosanu, redactor sef al editurii. Altetele Lor Regale vor oferi autografe. Volumul va fi pus in vanzare cu prilejul lansarii si in librarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.