Social 12 Martie 2009 11:09
Seful Biroului DGA Covasna, Manuela Popescu, a declarat ca 19 persoane sunt cercetate in cazul permiselor auto si inmatricularilor din Covasna.

Persoanele anchetate sunt puse sub invinure pentru luare de mita si fals. Printre invinuiti se numara cinci agenti de politie angajati la Serviciului de Permise si Inmatriculari Covasna, unul este angajat al Primariei Sfantu Gheorghe, dar activitatea sa infractionala documentata nu implica activitatea primariei, iar un alt invinuit este subofiter la Inspectoratul pentru Situatii de urgenta (ISU) Covasna si restul sunt civili.

Intermediarii aduceau clienti atit pentru obtinerea frauduloasa a permiselor, cat si pentru inmatriculari de vehicule cu chitante false, potrivit NewsIn.

Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, este posibil ca, la finalizarea perchezitiilor, o parte dintre aceste persoane sa fie retinute.

Procurori, ofiteri DGA si jandarmi perchezitioneaza 22 de imobile simultan cu perchezitia de la sediul Serviciului de Permise din Covasna.

Actele care ar urma sa fie ridicate de la toate cele 23 de perchezitii vor fi coroborate cu celelalte probe stranse, intre care si interceptari telefonice.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise si Inmatriculari Vehicule din cadrul Prefecturii este perchezitionat de ofiterii DGA, pentru ca exista informatii si probe care atesta ca lucratorii serviciului au inmatriculat ilegal masini si au eliberat permise de conducere pe bani.

Activitatea acestui Serviciu a fost monitorizata mai mult timp de catre ofiterii Directiei Generale Anticoruptie. In aceasta perioada, ofiteri sub acoperire le-au plasat lucratorilor diferite sume de bani, pentru diferite servicii.

La fel ca si in cazul de la Arges, sumele pentru obtinerea unui permis variau intre 100 si 1.000 de euro, existand si intermediari care le aduceau celor de la Serviciu de permise clienti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.