Social 10 Martie 2009 15:59
Trei lei de la gradina zoologica din Tecuci, care a fost inchisa in urma cu un an si jumatate, vor fi transportati, de marti, in rezervatia Lionsrock din Africa de Sud a fundatiei Vier Pfoten.
Cei trei lei, doi de sase ani si unul de 15, vor ajunge in rezervatie pe 13 martie. Transferarea lor la Lionsrock este o necesitate, deoarece gradina zoologica din Tecuci a fost inchisa in urma cu un an si jumatate pentru ca nu corespundea standardelor europene.

In prealabil, felinele au fost supuse unui control medical amanuntit, incluzand vaccinarea si introducerea unor microcipuri de identificare. Actiunea face parte dintr-un proiect mai amplu desfasurat de Vier Pfoten in colaborare cu Ministerul Mediului, cu scopul de a oferi solutii pentru imbunatatirea conditiilor din gradinile zoologice din Romania si reamenajarea lor conform standardelor Uniunii Europene.

Proiectul a fost demarat la inceputul anului 2007 prin semnarea a doua acorduri de colaborare cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Garda Nationala de Mediu si cuprinde programe de control al reproducerii animalelor, un plan de relocare a animalelor din gradinile zoologice neautorizate sau fara posibilitati de reamenajare si autorizare, precum si organizarea de workshopuri de pregatire pentru specialisti si personalul de ingrijire din gradinile zoologice.

Primul transport organizat de Vier Pfoten catre Lionsrock a fost efectuat in 2007, cand doi lei de la gradina zoologica din Brasov au fost transferati in rezervatie, caruia i-au urmat si alte actiuni similare. Cel mai mare transport de lei facut vreodata in Romania a avut loc in iunie 2008, cand 11 feline au fost transferate la Lionsrock.

Rezervatia Lionsrock este un proiect initiat de fundatia Vier Pfoten pentru a oferi adapost felinelor mari care vin din captivitate, problema identificata in Africa dar si in multe tari ale Uniunii Europene. Dupa o cercetare amanuntita in mai multe tari, fundatia a hotarat sa preia un parc deja existent in Africa de Sud si sa-l transforme intr-un spatiu in care leii sa aiba o viata apropiata de cea pe care ar fi avut-o in mediu natural. Rezervatia se intinde pe 1.242 hectare si este construita dupa cele mai moderne standarde.
Rezervatia, care este deschisa vizitatorilor, adaposteste 46 de lei, doi tigri bengalezi, doi leoparzi, caini si porci salbatici, antilope, zebre si alte specii de animale salbatice specifice regiunii precum si numeroase specii rare de pasari si plante. Toate animalele sunt sterilizate, deoarece fundatia nu incurajeaza reproducerea animalelor salvate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.