Social 10 Martie 2009 02:53
Fostul capitan SRI Constantin Bucur face dezvaluiri cu privire la modul in care se facea interceptarea convorbirilor telefonice, inclusiv a unor demnitari a caror ascultare era interzisa de lege.

Cu ajutorul unor fire speciale si al unor oameni din posta, telefoanele erau interceptate folosind aparatura speciala, a declarat el pentru JN, monitorizatat de ziare.com.

Erau ascultati nonstop, zi si noapte, iar in multe cazuri, spune Bucur, mandatele de interceptare se prelungeau, astfel incat ascultarile se faceau toata viata.

Potrivit fostului capitan SRI, interceptarile nonstop erau sursa de ilegalitati, deoarece discutiile intime erau puse la pastrare pentru un eventual santaj. In 1996, cand a dezvaluit ca SRI face interceptari ilegale, Bucur a fost dat afara si condamnat la inchisoare.

Constantin Bucur era in martie 1996 ofiter activ in cadrul sectorului de supraveghere-inregistrare al Unitatii Militare de Transmisiuni 05026 din SRI, serviciul fiind condus la acea vreme de Virgil Magureanu.

"Din '94-'95 sesizasem ca la noi in compartiment veneau solicitari de interceptare a telefoanelor din ce in ce mai multe, iar din astea 50-100, cinci-zece vizau oameni politici, patroni de presa, ziaristi", isi aminteste Constantin Bucur.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.