Social 10 Martie 2009 15:23
O femeie in varsta de 73 de ani, din Valcea, este cercetata pentru detinere ilegala de arma, dupa ce, in urma unei actiuni a Politiei, la domiciliul ei a fost gasita o arma de vanatoare care a apartinut sotului batranei, iar femeia nu a stiut ca dupa decesul barbatului arma trebuia predata

Subinspectorul Diana Smarandoiu, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Valcea, a declarat, luni, corespondentului NewsIn, ca batrana din comun Fartatesti detinea o arma de vanatoare fara documente legale.

"Au fost gasite si 45 cartuse de vanatoare calibrul 12 mm, din care 22 cu alice si cu 23 cu proiectil unic. Cu ocazia primelor verificari, s-a stabilit ca arma de vanatoare a apartinut sotului femeii, decedat din anul 2007, iar, dupa moartea acestuia, batrana nu a predat arma, incalcand, astfel, prevederile legale", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ.

Batrana, care sustine ca nu a stiut ca trebuie sa predea arma, are acum dosar penal, iar, in cazul in care va fi gasita vinovata, risca o pedeapsa cu inchiosarea de la doi la opt ani.

Purtator de cuvant al IPJ Valcea a declarat ca, alaturi de batrana din Fartatesti, mai sunt cercetate penal inca 19 de persoane, pentru detinere ilegala de arme.

"Actiunea numita «Vifor 2009» a fost declansata de Politia Romana in toata tara si se deruleaza in intervalul 1 februarie -30 aprilie. La Valcea, au avut loc 24 de actiuni in vederea depistarii detinerilor ilegale de arme si de prevenire a evenimentelor negative pe fondul detinerii ilegale de arme. In cadrul acestor actiuni, au fost depistate 13 infractiuni, fiind confiscate sapte arme neletale si opt arme de vanatoare, toate detinute ilegal", a mai declarat subinspectorul Diana Smarandoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.