Social 10 Martie 2009 13:36
Barbatul care a evadat din arestul IPJ Dambovita a fost prins, luni, in jurul orei 14.30, in apropierea localitatii dambovitene Varfuri, intr-o zona impadurita, transmite corespondentul newsIn

Oprescu Cornel Adrian, in varsta de 30 de ani, arestat preventiv pentru talharie, a evadat, duminica, din arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Dambovita.

"In ziua de 8 martie, in jurul orei 17.00, persoana aflata in arest preventiv la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Dambovita a evadat prin desfacerea unei plase din curtea de plimbare amenajata in incinta arestului si a parasit perimetrul IPJ prin escaladarea unui gard", a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita, Alin Carpiuc.

Politistii care au fost de serviciu la arestul Inspectoratului de Politie Dambovita duminica dupa-amiaza, cand a evadat barbatul, sunt anchetati de conducerea inspectoratului.

Evadatul ar fi implicat intr-o talharie comisa la inceputul lunii februarie in localitatea damboviteana Tatarani, unde doi batrani, parintii unui consilier judetean, au fost batuti, amenintati si talhariti, in propria casa, de cativa indivizi mascati.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Dambovita, duminica, in jurul orei 16.00, inculpatul Oprescu Cornel Adrian, de 30 de ani, domiciliat in comuna damboviteana Bezdead, arestat preventiv pentru talharie si detinut in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Dambovita, a solicitat sa fie scos la plimbare pe motiv ca se simte rau, informeaza newsIn.

In curtea de plimbare pentru detinuti, inculpatul s-a urcat pe grilajul de la usa de acces in curte si a desfacut din acoperis, prin fortare cu mana, plasa de siguranta prinsa in fier beton, dupa care a fugit, escaladand gardul din zona Directiei Silvice Targoviste. De urgenta, s-a alarmat efectivul Inspectoratului de Politie al Judetului Dambovita si s-a dispus efectuarea unor filtre pe toate caile de acces de pe raza judetului Dambovita”, se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita a inregistrat un dosar penal in care efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de evadare pentru Oprescu Cornel Adrian si fata de cei doi politisti de la arest pentru o posibila neglijenta in serviciu. Comanda Inspectoratului a dispus cercetarea prealabila la nivelul Serviciului Cercetari Penale si a politistilor din Arest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.