Social 9 Martie 2009 16:05
Salariile profesorilor vor fi marite, pana la sfarsitul acestui an, cu 33,6%, numai daca economia ar incepe sa functioneze, a declarat, duminica, la Scoala de primavara a tinerilor social-democrati de la Geoagiu Bai, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, citat de Realitatea TV.
”Noi am ramas cu o datorie de 33,6% si trebuie sa nu incheiem acest an fara sa ne fi rezolvat problema asa cum am asumat-o. Marirea salariilor cadrelor didactice ar putea fi posibila doar in masura in care economia incepe sa functioneze”, a declarat Ecaterina Andronescu. Totodata, ministrul a dat asigurari ca nu vor fi reduse sporurile profesorilor.

Sindicalistii au amenintat, in mai multe randuri, ca vor declansa greva generala daca nu se vor mari salariile din invatamant, in conformitate cu legile in vigoare, spunand si ca nu accepta nicun fel de amendament la prevederile legale.

Legea adoptata anul trecut prevedea si ca majorari de peste 50%, care sa se faca retroactiv, din octombrie 2008, aceasta fiind si promisiunea facuta de reprezentantii PSD inainte de alegeri. Profesorii mai au de primit dupa cresterile salariale acordate de guvernul Tariceanu majorari de 33% in sistemul preuniversitar si de 50% pentru cei din invatamantul superior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.