Social 9 Martie 2009 16:55
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, ca masura de modificare a programei scolare pentru liceu nu are scopul de a reduce numarul orelor de sport, ci acela de a face aceasta materie eficienta si atractiva pentru elevi.
"Asa cum se fac acum, orele de sport sunt ineficiente, pentru ca multi elevi au scutire. Noi vrem sa punem orele de sport in afara programei, pentru ca elevii sa nu mai fie nevoiti sa vina cu echipamentul sportiv la scoala. Vor fi, in schimb, activitati sportive extracurriculare, in care elevii sa fie atrasi spre sporturile de echipa, asa cum se intampla in scolile din toata Europa", a precizat Andronescu.

Prin modificarea programei, minsiterul doreste reinfiintarea cluburilor si a competitiilor sportive pentru elevi. Mai mult, pentru a-i stimula pe profesori sa mobilizeze elevii catre orele extracurriculare de sport, infiintarea echipelor scolare va insemna mai multi bani pentru cadrele didactice de specialitate, potrivit Ecaterinei Andronescu.

Reprezentantii Ministerului Educatiei sunt de parere ca singura posibila problema ar putea fi aceea ca nu se vor da note, iar orele de sport vor fi facultative, situatie in care elevii nu ar avea, teoretic, nicio motivatie. "Daca acest sistem nu va functiona, il vom modifica. Ceva, insa, trebuie facut", a mai spus Andronescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.