Social 5 Martie 2009 12:29
“Aceasta zi in istorie” deschide prima expozitie a artistilor Ahmet Ogut si Jakup Ferri in Romania, la Centrul de Introspectie Vizuala din Bucuresti, al carei vernisaj va avea loc joi, 5 martie, ora 19:00.
Aflate la granita cu sociologia si/sau performanta, desenele, filmele si cartile de artist, prezentate in proiectul bucurestean, proiecteaza o imagine subiectiva asupra conditiei curente a spatiului public si a celui privat.
Fiecare lucrare se transforma intr-un punct de negociere si de analiza a realitatii institutionale prezente, unde lucrul cu memoria colectiva, cu economia politicului si identitatea sunt elemente cheie.

“Aceasta zi in istorie” porneste de la observarea atenta a faptului cotidian si a aspectelor sale anecdotice, poetice si pe alocuri conflictuale.


Propunand o inventare sau o reconstructie a evenimentului, Ahmet Ogut si Jakup Ferri intrerup linearitatea temporala a vietii de zi cu zi pentru a recupera fragmentele unei realitati devenite deja istorie. Astfel, fiecare situatie pe care cei doi artisti o suprind sau în care se implica capata potential critic.

Strategiile si tacticile vizuale ale productiei lor artistice pun în valoare structuri sociale informale care au capacitatea de a creiona o noua perspectiva asupra conditiei prezentului.

Organizator: Centrul de Introspectie Vizuala Bucuresti/ Asociatia pepluspatru

Cu sprijinul: Ambasada Regatului Tarilor de Jos in Romania, Fundatia Mondriaan, PAVILION, Centrul European de Cultura Sinaia

In parteneriat cu: Uniunea Artistilor Plastici, Sato Art

Parteneri media: 24FUN, Arhitext, 9AM News, feeder.ro, liternet.ro, metropotam.ro, port.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.