Social 5 Martie 2009 09:21
Sindicalistii din cultura vor relua, din 10 martie, actiunile de protest deoarece sunt dezamagiti de atitudinea Ministerului Culturii cu privire la hotararea de guvern privind evaluarea si remunerarea personalului din institutiile de spectacole.

Sindicalistii solicita suspendarea in regim de urgenta a acestui act normativ, promovarea proiectului agreat de Ministerul Culturi cu partenerii sociali si solutionarea problemelor majore cu care se confrunta Biblioteca Nationala a Romaniei, informeaza NewsIn.

"Pe data de 2 martie, reprezentantii federatiilor sindicale au luat la cunostinta cu surprindere ca Ministerul Culturii intentioneaza sa pastreze actuala forma a Hotararii de Guvern nr. 1672/2008, cu mici modificari, ignorand cu desavarsire punctul de vedere al partenerilor sociali", se arata in comunicatul sindicalistilor.

Protestele vor fi organizate la nivel national de Uniunea Sindicatelor din ramura Cultura, Federatia Artistilor Interpreti din Romania, Uniunea Sindicatelor din Institutiile de Spectacole si Federatia Sindicatelor din Bibliotecile din Romania. Actiunile de protest se vor desfasura in fata sediilor prefecturilor din tara, iar in Bucuresti in fata sediului Guvernului si al Ministerului Culturii. Sindicatele artistilor au mai protestat si in luna august a anului trecut fata de normele de evaluare si remunerare propuse si, ulterior, adoptate de Executiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.