Social 3 Martie 2009 01:39
O profesoara de limba engleza de la Colegiul National "Al. Papiu Ilarian" din Targu Mures a castigat in instanta dreptul de a iesi la pensie la aceeasi varsta cu barbatii, adica la 65 de ani, si nu la 59 de ani, cum prevede graficul din Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii.
Profesoara Angela Cotoara de la Colegiul National "Al. Papiu Ilarian" a deschis actiunea civila in anul 2007 si, dupa aproape doi ani de procese, Tribunalul Mures i-a dat castig de cauza.

Angela Cotoara a invocat in favoarea ei atat legislatia europeana in materie, cat si OUG 67/2007 privind egalitatea de sanse intre barbati si femei. "Intrucat as dori sa-mi continui activitatea de predare la catedra pe care sunt titulara in cadrul Colegiului «Al. Papiu Ilarian» Targu Mures, conform prevederilor art. 13 din OUG 67/2007, ma adresez dvs. cu aceasta cerere, pe care va rog respectuos sa o admiteti, cu atat mai mult cu cat exista o atitudine a angajatorilor din sistemul de invatamant muresean de marginalizare discriminatorie a cadrelor didactice din categoria mea, contrar directivelor europene, in speta Directiva CEE nr. 86/378/CEE/24 iulie 1986, cu modificarile si completarile ulterioare, Directiva Consiliului 96/97/CE/20 decembrie 1996", a aratat Angela Cotoara in actiunea civila ce i-a fost admisa de Tribunalul Mures.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.