Social 2 Martie 2009 15:11
Costul interventiei chirurgicale pe care solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, o va efectua in Germania se ridica la 47.000 de euro, suma ce va fi acoperita din Fondul National de Asigurari de Sanatate, a declarat, duminica, ministrului Sanatatii, Ion Bazac.

Potrivit lui Bazac, costul operatiei este similar, daca nu mai mic decat in Romania, insa s-a ales Germania din considerente ce tin de confidentialitatea relatiei medic-pacient.

Cristi Minculescu s-a intors, in urma cu trei saptamani, din Germania, unde va suferi, cel mai probabil in luna martie, o interventie chirurgicala prin care ii va fi transplantat ficat de la sotia sa. Artistul sufera de o boala genetica numita polichistica hepato-renala, iar sotia artistului si-a dat acordul sa doneze o parte din ficat, potrivit NewsIn.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca, in luna februarie 2009, statul a sprijinit financiar noua pacienti, printre care sase copii, care au avut nevoie de interventiile chirurgicale si tratamente in strainatate. Suma totala a ajutorului s-a ridicat la 1,72 milioane lei.

Ion Bazac a anuntat, pe 24 februarie, ca bugetul asigurarilor de sanatate pentru pacientii care au nevoie de tratamente in strainatate va fi triplat in 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.