Zeci de localitati din sapte judete ale tarii au suferit noi pagube in urma ploilor abundente din ultimele doua zile. Potrivit Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), cel mai afectat judet este Aradul, unde, in noaptea de marti spre miercuri, o furtuna puternica a produs pagube de cateva miliarde de lei. Torentii formati au inundat peste 130 de gospodarii si au distrus mai multe poduri din beton, precum si culturile de pe o suprafata de peste 300 hectare de teren.

Potrivit unei evaluari provizorii a pagubelor, realizata de prefectura si de Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, cel putin 130 de locuinte si gospodarii au fost inundate in localitatile Hasmas, Urzisul de Beliu, Comanesti, Secaci, Clit, Maraus, Craiva si Botfei. Tot in acest judet, societatea Electrica a anuntat ca, din cauza furtunii, 30 de localitati au ramas fara curent electric. Din cauza defectiunilor majore, in sapte dintre acestea situatia nu revenise la normal ieri dimineata. In judetul Brasov, precipitatiile si revarsarea paraielor Valea Popii si Valea Seaca au provocat inundarea a 110 anexe gospodaresti din localitatea Budila.

In Suceava, ploile abundente, grindina si revarsarea paraului Colacu, in localitatile Clocanesti, Lunca, Satu Mare, Crucea si in municipiul Gura Humorului, au afectat doua case, 17 anexe gospodaresti, sapte drumuri comunale, un drum national si unul forestier, o aparare de mal, 18 podete, 14 hectare de teren agricol si doua obiective socio-economice. Circulatia pe drumul judetean 177 A, care face legatura intre orasele sucevene Frasin si Brosteni, prin pasul Puzdra, a fost ieri inchisa, dupa ce o portiune de drum s-a surpat.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Marza, a anuntat ca, din cauza ploilor torentiale, o portiune de versant a alunecat, iar drumul a fost rupt pe un sens de mers, astfel ca s-a dispus inchiderea pana cand acesta va fi reparat. Si in Alba doua drumuri nationale si mai multe drumuri judetene au fost blocate in urma alunecarilor de teren.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.