Tribunalul Bucuresti a decis, marti, sa ii condamne pe 33 membri ai clanului Camatarilor la 191, 2 ani de inchisoare, numai una dintre persoanele acuzate fiind achitate de judecatori pentru lipsa de intentie, in timp ce Nutu Camataru a primit 13 ani, iar Sile 15 ani de inchisoare.

Sora Camatarilor, Angela Stoica, numita si Angela Camataru, a primit o pedeapsa de 12 ani rezultata, adica va efectua pedeapsa cea mai mare pentru ca mai fusese condamnata in alte dosare, Constantin Stoica, zis Gulu, a primit o pedeapsa de 7 ani cu executare, in timp ce mama fratilor Camataru, Smaranda Stoica, a primit o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, cu o perioada de incercare de 7 ani.

Din totalul celor 34 de acuzati, o singura persoana a fost achitata, Violeta Molodetiu, magistratii considerand ca ea a savarsit faptele fara intentie. Majoritatea membrilor clanului au primit pedepse cuprinse intre 5 si 7 ani de inchisoare cu executare.

Procurorul de sedinta a enumerat, pe 20 ianuarie, la ultimul termen de la Tribunalul Bucuresti, activitatea infractionala a clanului, aratand ca fratii Camataru se fac vinovati de distrugerea unor dosare, clanul ajungand sa controleze si medieze conflicte intre interlopi. Anchetatorul a mai aratat ca fetele racolate de proxeneti erau trimise in Elvetia pentru prostitutie si preluate acolo de sora fratilor Balint. In plus, membrii retelei ar fi oferit 55.000 de dolari pentru a amana o condamnare a unuia dintre frati.

"A fost o reala incercarea de parazitare a sistemului de justitie", a concluzionat procurorul de sedinta.
Avocatii inculpatilor au incercat, timp de sase ore, sa minimalizeze activitatea grupului organizat specializat in proxenetism, sechestrare si trafic de persoane si talharii, cerand amanarea luarii unei decizii. Judecatorul a respins toate exceptiile de neconstitutionalitate ridicate de aparatori, in final, inculpatii avand cuvantul.

Astfel, Vasile Balint, numit Sile Camataru, a declarat ca se vede in aceeasi situatie ca in 2005, cand a fost condamnat pe nedrept la 13 ani de inchisoare. Fratele acestuia, Ion Balint, zis Nutu Camataru, a negat, la randul lui, toate acuzele procurorului de sedinta, sustinand ca nu a mituit niciun magistrat pentru a scapa de puscarie, ca nu si-a furat propriile dosare din instante, plangandu-se, totodata, de tratamentul discriminatoriu de care are parte in inchisoare. Ulterior, avocatii au cerut achitarea clientilor lor, contopirea pedepselor sau, dupa caz, schimbarea incadrarii juridice, nu inainte de a infiera mass media pentru mediatizarea acestui proces.

In 2007, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata, intr-un nou dosar penal, pe fratii Vasile si Ion Balint, cunoscuti sub numele de Sile si Nutu Camataru, acuzandu-i ca, in perioada 2002 -2004, au initiat un grup infractional organizat.

In rechizitoriul DIICOT se arata ca reteaua Camatarilor ar fi comis numeroase infractiuni (proxenetism, camatarie, lipsire de libertate, deposedare de bunuri, trafic de persoane etc), pentru a obtine beneficii financiare sau materiale, procurorii constatand, de altfel, ca intre anii 2004 si 2007 au fost inaintate instantei peste 10 cauze penale in care au fost cercetati fratii Balint, rude ale acestora sau alte persoane din clan, preciza Parchetul General intr-un comunicat remis la acea data Agentiei NewsIn.

Prin rechitoriul intocmit in acest nou dosar au fost trimise in judecata, alaturi de fratii Ion si Vasile Balint, mama, sora si fratele acestora - Smaranda Stoica zisa "Mimi Camatareasa", Angela Stoica zisa "Angelica Camataru" si Constantin Stoica zis "Gulu".

Potrivit rechizitoriului, gruparea condusa de Nutu si Sile Camataru, structurata pe principiile unui grup criminal organizat, "si-a extins sfera de influenta in cadrul lumii interlope a municipiului Bucuresti, avand pretentia sa obtina beneficii materiale de pe urma oricaror activitati infractionale care erau derulate de membrii gruparii sale ori de catre persoanele care ajungeau sa se afle sub controlul sau".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.