O singura persoana, cu gradul de subofiter, din cadrul Serviciul de Protectie si Paza (SPP) primeste, in prezent, si pensie, si salariu de la stat, insa a ales sa paraseasca serviciul si sa ramana cu pensia, au declarat astazi, reprezentanti ai SPP.

Astfel, subofiterul, care nu are niciun fel de functie de conducere in cadrul Serviciului de Paza si Protectie, si-a facut deja lichidarea, urmand ca in cel mai scurt timp sa paraseasca serviciul. Astfel, el a ales statutul de pensionar si isi va pierde salariul de la stat, arata NewsIn.

Printr-o ordonanta de urgenta adoptata in ultima sedinta de Guvern si publicata luni in Monitorul Oficial, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care "beneficiarul unei pensii pentru limita de varsta realizeaza venituri din exercitarea unei functii remunerate in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale si societatilor la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritoriala".

Persoanele care beneficiaza de pensie militara de serviciu si opteaza pentru pastrarea functiei de la stat trebuie sa restituie institutiei din cadrul careia a iesit la pensie, in maximum 30 de zile de la data incadrarii, platile compensatorii primite de la stat. In cazul politistilor pensionati, daca acestia aleg sa lucreze la stat in continuare, plata pensiei de serviciu se suspenda si, in maximum 30 de zile de la data suspendarii platii acesteia, ajutorul primit de la stat trebuie returnat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.